top of page

Spotify Pazarlama

Spotify, günümüzde yaygın olarak kullanılan pazarlama ve reklam araçlarından biri olarak ortaya çıkıyor. Bir rapora göre, markaların Spotify pazarlama yatırımı 2020'de 826 Milyondan 1029 Milyon Euro'ya yükseldi .





Bu çok büyük bir sıçrama. Daha fazla marka pazarlama kampanyaları için Spotify'a başvurdukça büyüme de aynı oranda devam edecek. Biz de Markamızda Spotify Pazarlamasını Kullanabilir miyiz? Evet, her ölçekte marka, pazarlama için Spotify'ı kullanabilir. Bu kadar büyük abone ve kullanıcı tabanı ile markanız için etkileşim almak için harika bir platformdur. Bazı markalar zaten hali hazırda kullanıcılarına ulaşmak ve marka bağlılığı sağlamak için kullanıyor. Buradaki pazarlama sonuçlarının heyecan verici ve ufuk açıcı olduğunu belirtmemiz gerek.


Facebook ve Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarının yanı sıra Spotify, markanızın pazarlama pratiği yapması ve marka algısı yaratmak için yükselen yeni trend.

Spotify'ın müzik ve diğer ses içeriklerini tüketme şeklini değiştirdiğini söylemek doğru olacaktır zira 2020 yılı Podcast dinleme sayıları ülkemizde de %200 oranında artış gösterdi ve büyümeye de devam edecek.


Çok Çeşitli Kitlelere Erişim


Bu kadar yüksek bir kullanıcı tabanı ile bu platformdaki pazarlama çalışmalarınız yeni nesil içerik kavramına bir örnektir. Günümüzde etkili pazarlama çalışmalarının bir numaralı unsuru, İçerik Pazarlama.

Markaların bu platform aracılığıyla müzik tüketimlerine dayalı olarak derin bir izleyici içgörüsü elde etmesine de yardımcı olabilir. Spotify'ın akış zekası, hedef kitlenizin zevklerini ve davranışlarını ortaya çıkarır ve onları daha tanımlı bir şekilde hedeflemenize yardımcı olur. Ayrıca markanızı popüler hale getirir.


Hikaye Anlatmayı Yeniden Tanımlıyor Ve Kişiselleştirilmiş Deneyim Sağlıyor


Spotify, hikaye anlatma sürecinizi yeniden tanımlamanıza yardımcı olur ve kişiselleştirme için kapılar açar. Podcast'lerin ve sesli kitapların ortaya çıkmasıyla birlikte müzik tüketim şekli çok değişti. Markaların ürünlerini çok farklı bir formatta hikaye anlatarak pazarlamasına olanak sağlarken, hikaye anlatımının bu değişen formatı, markalar için inovatif fırsatlar da yarattı.


Barilla Örneği

Bir İtalyan gıda şirketi olan Barilla, dinleyicilerin istedikleri makarnayı pişirmek için harcadıkları süre boyunca süren bir dizi çalma listesi oluşturdu.



Bu, müzikten zevk alma ve yemek pişirme açısından büyük popülerlik kazandı. Barilla'nın çalma listesi, 'Boom Bap Fusilli'den 'Pleasant Melancholy Penne'e kadar tüm makarna şekillerini ve türlerini kapsıyordu.







ŞOK Market Örneği

Bu projede, aslında her liste belirli bir alışveriş kategorisine göre oluşturulmuş. Meyve, Sebze veya Yemeklik Malzemeler gibi isimlendirilen her çalma listesinde o kategoriden ürünlerin isimlerini taşıyan şarkılar bulunuyor.





Listelere girip sadece bir göz atmanın bile oldukça eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim, halihazırda bildiğiniz bazı şarkılara da rastlayacağınız bu listelerde tüm şarkı isimlerine farklı bir bakış açısıyla bakıyorsunuz.


ŞOK Marketleri, müşterilerine kendisiyle keyifli vakit geçirmenin yolunu eğlenceli bir şekilde aktarmış.




11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page