top of page

Doğru İkon Tasarımı Nasıl Olmalı?

Tasarımcılar için en kolay gibi görülen, ama aslında doğru yapılması en zor konulardan birisi; ikon tasarımı. Doğru ikon tasarımı nasıl olmalı, bu yazıda bunu öğrenelim.

1- En çok yapılan ilk hata, ikonlarda detay vermek. Görseldeki örnekte olduğu gibi klavye ikonu yapmak için çok fazla detaya girmeye gerek yok. Klavye olduğunu anlatabildiğimiz en az çizgi sayısıyla anlatmalıyız.



2- Tutma araçları ile yaptığımız ikona bakma bizi yanıltabilir. Doğru önizleme için sınırlarına uç noktalardan bakmamız gerekir.




3- Ve en çok yanıltan durum. İkon tasarımlarında hizalama, çizilen ojbe simetrik değilse boşluklar, objenin görsel yoğunluğu olan kısımda daha fazla verilmelidir.




4- Çok güzel ikonlar çizdiniz ama atsarıma eklediğinizde birşeylerin yolunda gitmediğinin farkındasınız.. İşte sebebi! Hazırladığınız ikonlar çizgi kalınlığı, renkler, negatif alanlar vs aynı stilde olmadığı sürece tasarımlarınızdaki bütünlük bozulacak ve göze hoş görünmeyecektir.




5- Bu kural işin olmazsa olmazı değil elbette ama ikonların kullanım amacına uygun olması gerektiğini düşünürsek, ikonlara 3.boyutu katna basit, sade ve açıklayıcı özelliklerine ters düşecektir. Bu nedenle ikonlarda detaylardan ve derinlikten kaçınmalıyız.


Doğru ikon tasarımını yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştık. Senin de eklemek istediklerin varsa eğer yorumlarda buluşalım!



 
 

113 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page