top of page

En İyi 5 Sosyal Medya Yönetim Aracı

Güncelleme tarihi: 27 Eyl 2021

‘’Sosyal medya’’ bireysel ve ticari hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu bu yıllarda, sosyal medya hesaplarına içerik üretmek ve yönetmek başlıca bi iş konumuna, hatta profesyonellik gerektiren düzeye gelmiştir. İnternet çağının en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olmakla beraber sosyal medya kullanıcılarının ve sosyal medya platformlarının sayısı günden güne artmakta.

Özellikle markalar, profesyonel sosyal medya yönetimini sağlamak, planlı ve markanın reklam stratejisi doğrultusunda hareket etmek için, sosyal medya hesapları yönetmesini sağlayacak araçları kullanmaktadırlar.

Daha az vakit harcayarak, sosyal medyayı daha verimli kullanabilmek için, güncel sosyal medya yönetim araçlarını incelemenizi tavsiye ediyorum.


Süreçleri yönetmenin böylesine zorlaştığı durumlarda, birbirine entegre olabilen ve sosyal medya hesaplarını tek panelden yönetebilme imkanı sunduğu özellikler ve sağladığı kolaylıklarla ile birbirinden farklı 5 mobil ve masaüstü sosyal medya yönetim aracı;


1) Buffer


İlgi çekici arayüzü ile ön plana çıkan Buffer; Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin ve Pinterest hesaplarını tek panelden yönetmenizi sağlıyor. Hizmetlerini post paylaşımı için Publishing, ölçümleme için Analytics olmak üzere 2 farklı panelde sunuyor. İhtiyaçlarınıza göre bu paketleri ayrı ayrı almak mümkün. Publishing kullanarak Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ve Pinterest hesaplarınızı kurarak içerik takvimi oluşturmanız mümkün. İstediğiniz zaman aralığını, tarih ve saat olarak belirleyebiliyor ve postlarınızı önceden planlayarak paylaşabiliyorsunuz. Daha çok, kurumsal ve profesyonel kullanıma hitap eden bu özellik, gerçekten de zaman yönetimi ve organize olma açısından oldukça yararlı görünüyor.

Buffer’ın Analytics hizmeti ise post düzeyinde raporların ötesinde performansınız daha detaylı inceleyebilmeniz için her bir sosyal medya hesabı için daha derin analizler ve özelleştirme seçenekleri sunuyor. Takipçilerinizin demografik bilgilerine, Instagram hikayelerinizin performanslarına ve paylaşım için en uygun saatler gibi faydalı yönlendirmelere de panel üzerinden ulaşabiliyorsunuz.

Satın almadan önce 14 gün deneme süresini kullanarak özelliklerini keşfedebilirsiniz.


2) HootSuite


Hootsuite, depolayıcı bir sosyal medya planlama aracıdır. Yönettiğiniz sosyal medya sayfalarında paylaşımlarınızı depolayıp planlamanıza olanak sağlar. Hootsuite ile tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir merkezden kolayca yönetebilirsiniz. Bu araç ile belirli günlerde ve saatlerde yapmak istediğiniz paylaşımı kurabilir zamandan tasarruf edebilirsiniz. Eğer yapacağınız paylaşımın zamanını, içeriğini değiştirmek isterseniz de bu sizin elinizde. Hootsuite ile kontrol edebileceğiniz birçok hesap bulunmaktadır. Bu hesaplar: Facebook, Twitter, Linkedin, Google+ ve birçok sosyal medya hesabınızı yönetebilirsiniz.


Yönettiğiniz sayfadaki yapacağınız paylaşımların ve mesajların zamanını ayarlayabilir, istatistiksel raporlarını görebilirsiniz.

Raporlama özelliği ile ziyaretçilerinizin daha çok hangi saatler arasında geldiğini görebilir, en çok ilgi çeken, tıklama oranı ve etkileşimi en yüksek olan paylaşımlarınızı bu sayede takip edebilirsiniz.

Paylaşılan URL’yi kısaltarak Twitter’da karakter sayısından tasarruf edebilirsiniz.

Bu aracı yalnızca web ile değil telefon ve tabletinizden de kullanabilirsiniz.

Tüm bunların dışında, profesyonel kullanıma yönelik mesaj kutusu yönetimi, kampanya oluşturma ve farklı raporlama seçenekleri gibi özelliklere de farklı ödeme planları dahilinde erişmek mümkün. Seçtiğiniz planın size uygun olup olmadığını deneyimlemek için HootSuite’in 30 günlük ücretsiz deneme süresi bulunuyor. Kaç adet sosyal medya hesabı bağlamak istediğiniz ve ekibinizin kaç kişi olduğu da buradaki önceliğinizi belirleyecek kriterler arasında yer alıyor.


3 Facebook İçerik Stüdyosu


Instagram ve Facebook entegrasyonları, işletmelerin avantajına olacak şekilde günden güne geliştirilmeye devam ediyor. Hesaplarınız işletme hesabı ise ve birbirine bağlıysa, Facebook’un İçerik Stüdyosu üzerinden hem Facebook hem de Instagram postlarınızı istediğiniz tarihe planlayarak paylaşıma hazırlayabilirsiniz. Geçtiğimiz aylarda gelen güncelleme ile Instagram ve Facebook hikayeleri de ileri tarihli planlama yapılabilir hale geldi.


4) Zoho Social


Zoho Social, sosyal medya yönetimi ve izlemesi konusunda öne çıkan işletmeler ve ajanslar için faydalı araçlardan biri. Facebook, Twitter, LinkedIn, Google My Business ve Instagram hesaplarınızı yönetebileceğiniz bu araç ile postlarınızı planlarken takvim üzerinden gün ve saat belirlemek, ekip olarak tüm süreci takip etmek ve organize etmek de daha kolay bir hal alıyor.


Zoho Social, diğer yönetim araçlarından farklı olarak, bir kriz anında kullanabileceğiniz ‘durdurma’ özelliği sayesinde ileriye dönük tüm planlanmış postlarınızı askıya da alabiliyorsunuz.

Zoho ile sosyal medya dinlemesi sayesinde ilgili konuları takip ederken, sizinle farklı kanallardan etkileşim kuran bir takipçinizi tek bir hesap olarak tanımlayıp markanızla daha önce nasıl etkileşimlerde bulunduğunu görebiliyorsunuz. CRM özelliği sayesinde ise beğeni, yeniden paylaşma gibi belli hareketleri kural olarak belirleyip potansiyel müşteri havuzunu genişletebilirsiniz.


Instagram paylaşımlarına da olanak tanıyan Zoho, burada bazı kurallar getirmiş durumda. Business hesapları tekil görsel ya da video paylaşımları Zoho Social üzerinden yapılabilirken, çoklu görsel paylaşımlar için Zoho’nun mobil uygulaması ve Instagram’ı birlikte kullanmanız gerekiyor. Creator hesapları için tüm şartlarda yine mobil tarafı kullanmak durumundasınız.


5- Later

Platform içindeki stok fotoğraf galerisinden de faydalanabileceğiniz, instagram hikayelerinizi ücretli paketlerde, bildirim göndererek paylaşma imkanı sunan Later’ın ücretsiz paketinde bu özellik sunulmuyor. Ayrıca video paylaşımını ya da çoklu görselleri içerikleri de ileri tarihe planlamak bu pakette mümkün değil.


Pazarlama platformu olarak adını duyuran Later, ücretli paketlerinin yanı sıra ömür boyu ücretsiz kullanılabilen bir plana da sahip. Tek kullanıcı ekleyebileceğiniz bu planda Instagram, Facebook, Twitter ve Pinterest için 1’er hesap açabiliyor, her hesap için de aylık 30 içerik paylaşabiliyorsunuz.

Ücretsiz paketlerdeki kısıtlamalardan dolayı yetersiz görünebilir, ancak daha önce böyle bir araç kullanmamış olanlar ya da şimdilik bütçe ayıramayanlar için denenebilir bir alternatiftir.


Sonuç olarak;


Kurumsal bir şirketseniz veya şirketlerin/kurumların sosya medya hesaplarını yönetiyorsanız, gerek kısa zamanda daha çok iş yapmak, gerek marka stratejinizi daha doğru yönetmek için bu platformlara muhakkak göz atmalısınız.


Kurumsal imajınızı gerçek feedbackler ve kaliteli içerikler ile korumanız ve yönetmeniz gibi avantaj sağlayacak, kısa sürece içerisinde vazgeçilmez araçlardan biri haline gelecek. Araçların farklı farklı işlevleri olması sebebiyle tüm araçları test edip, size en uygun olanı kullanmalısınız.



 
 

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page